Droogstapelbouwmethode

WoonFriesland focust zich tegenwoordig op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming van een fors aantal van haar bestaande woningen. De 18 nieuwe woningen in Hurdegaryp maken deel uit van een groter project van de bouw van zo’n 100 nul-op-de-meter woningen in Friesland. Zo komen er ook soortgelijke woningen te staan in Sneek, Harkema en op de twee waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland. In Hurdegaryp gaat het eerste onderdeel van het project van start.

Nul-op-de-meter

De 18 woningen in Hurdegaryp krijgen geen gasaansluiting. De verwarming van de woningen wordt geregeld door vloerverwarming en verdere elektra wordt deels opgewekt via de zonnepanelen op het dak.

Bouwmethode

De woningen worden in zeer hoog tempo gerealiseerd met behulp van onze droogstapelbouwmethode. Vanaf de begane grondvloer wordt er één woning per dag casco (wind- en waterdicht) gerealiseerd. Hierna vergt de afbouw nog enkele dagen tijd.
Zie ook de video van Bouwgroep Dijkstra Draisma onderaan deze pagina.

Engineering

IngenieursGroep Emmen BV is betrokken bij de ontwikkeling, het teken- en rekenwerk van de kant-en-klaarvloeren in opdracht van Van Nieuwpoort Prefab Beton.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van IFC bestanden en 3D modellen van architect, aannemer en installateur.
Voor de productie worden productietekeningen aangemaakt en bestanden voor het machinaal produceren van wapeningsnetten en EPS isolatieblokken op maat.