Bedrijf

IngenieursGroep Emmen b.v. is een onafhankelijk en landelijk werkend adviesbureau gespecialiseerd in bouwkundige constructies. Wij ontwerpen, berekenen en tekenen beton- hout- en staalconstructies ten behoeve van de utiliteitsbouw, de woningbouw, prefab draagstructuren en renovatieprojecten. Ook staan wij partijen bij met advies in het kader van opgetreden beschadigingen aan bouwkundige constructies als ook in het kader van de herbeoordeling van bestaande bouwkundige constructies.

Ons ingenieursbureau onderscheidt zich t.o.v. andere branchepartijen doordat wij gespecialiseerd zijn in vier verschillende disciplines, te weten: traditionele engineering, betonnen cascobouw, prefab draagstructuren en vloeren. Onze constructeurs en tekenaars zijn multidisciplinair.

Ons bureau werkt voor diverse opdrachtgevers zoals gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, betonindustrieën, bouwbedrijven, architecten, particulieren, verzekeraars en schade-expertisebureaus.

Naast ervaren constructeurs werken bij ons bureau BIM-specialisten en hebben de tekenaars ervaring met Revit, Tekla, Allplan en AutoCAD.

Basis ILS Partner

Een groeiend aantal partijen in de bouw sluit zich aan bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren. Het BIM Loket ondersteunt dit initiatief van harte. Alle relevante documenten worden daarom via deze website beschikbaar gesteld.

IngenieursGroep Emmen B.V. is Basis ILS Partner.

Building SMART

Het beheer van de BIM basis ILS wordt vormgegeven in samenwerking met buildingSMART Benelux.